2014 első kilenc hónapjában a Scania üzemi eredménye elérte a 6.356 millió svéd koronát, amit hét százalékos növekedést jelent 2013 hasonló időszakához képest, tájékoztatta a cég a Vezess.hu-. A harmadik negyedévben ugyanakkor kevesebb rendelés érkezett a teherautókra, ami nagyrészt a közel-keleti folyamatoknak tudható be. A minimális csökkenés az európai piacra is jellemző volt, ami nagyrészt a szezonalitással magyarázható.

Ennek ellenére a svéd gyártó 2013-hoz képest jelentősen erősíteni tudott helyzetén, ami főként a széles Euro-6-os termékválasztéknak köszönhető. A latin-amerikai rendelésállomány emellett az előző negyedévivel azonos szinten maradt, míg Ázsiában erőteljesen csökkent a Scania teherautókra leadott megrendelések száma. Az oroszországi keresletet pedig hátrányosan befolyásolták a régióban zajló események, ezért az alacsony szinten maradt, habár az előző negyedévhez képest valamelyest javult. A buszok tekintetében számottevő változás nem történt. 

A Scania hosszú távú tervei alapján folytatja tovább munkáját, vagyis a jövőben tovább növeli piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. A stratégiának köszönhetően a vállalat bevételei 11 százalékkal emelkedtek a harmadik negyedéven ezen a területen, így a cég történetében a valaha volt legmagasabb értéket érték el.

A fejlesztési projektek magas szinten maradnak és a Scania a jövőben is fejlesztéseket hajt végre gyártási és szolgáltatási kapacitása növelése érdekében. A sebességváltók terén a Scania együttműködést kezdeményezett az MAN-nel, amely erősebb termékválasztékot fog eredményezni.