Szeptemberben a Ford Európa piacvezető haszonjármű márkája volt. Ugyan a cég idehaza hagyományosan az első helyet fogalja el az eladások tekintetében, a kontinensen 2009 márciusa óta most először sikerült újra elérni ezt az eredményt. A gyártó emellett az elmúlt több mint húsz év legmagasabb európai haszonjármű értékesítését és piaci részesedését tudhatja maga mögött. A Ford értékesítési eredménye 42 százalékkal, piaci részesedése pedig 3,3 százalékponttal nőtt.

A vállalat szeptemberben 28 200 darab haszonjárművet adott el, melynek köszönhetően a haszonjármű szegmensben piaci részesedése 14,9 százalékra nőtt. “Mindez rávilágít kétéves programunk eredményeire, valamint arra, hogy sikeres volt új, kibővített kínálatunk európai bevezetése. A vadonatúj Transit és a Transit Courier bemutatásával pedig feltettük a koronát egyedülálló tervünkre.” – jegyezte meg Roelant de Waard, a Ford Európa értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A Transit-család haszonjárművei – a Transit, a Transit Custom, a Transit Connect és a Transit Courier – olyan havi értékesítést produkáltak, amire 1993 óta nem volt példa a Transit történetében. Ugyanakkor a Ford Ranger pickup is remekelt szeptemberben, hiszen egy hónap alatt 2 800 darab talált volna gazdára ebből a modellből.

A Ranger most a tavaly szeptemberi eredményének dupláját érte el és szeptember végéig 15 000 darab kelt el belőle, vagyis 36 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. A Ford idén eddig több mint 165 000 haszonjárművet értékesített, 16,7 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A cég első háromnegyed éves részesedése ebben a szegmensben 0,9 százalékponttal, 11,3 százalékra nőtt, ami 1997 óta a legmagasabb érték a vállalat történetében.