A verseny eddigi történetében még soha sem volt olyan szoros az állás, mint most, ugyanis három pilóta közül bárki lehetett volna bajnok. Az Oxxo-csapat versenyzője, Kiss Norbert a bajnokság élén kezdte a hétvégét és végig ellentmondást nem tűrve vezette versenykamionját. Elszántságának köszönhetően mindkét szombati szabadedzést megnyerte, majd az időmérőn megszerezte a pole pozíciót.
Az első rajtnál hiába húzott el a magyar versenyző, ugyanis baleset történt, ezért meg kellet ismételni a rajtot. A pilóta a második rajtot is jól kapta el, majd jelentős előnyre tett szert a többiekkel szemben. Végül sima sima rajt-cél győzelmet aratott. A második futamon a nyolcadik helyről indult és egészen a harmadik helyig tört előre, így mindkét szombati futamon dobogón végzett.
Vasárnap folyatódott a sikerszéria, Kiss Norbert ugyanis a vizes pályán zajló warm-upot is megnyerte, majd az időmérőn kiemelkedő eredményt nyújtott. Itt már tudni lehetett, hogy ha megnyeri az első futamot, akkor előnye behozhatatlan lesz a bajnokságban.

A szakadó eső miatt sárga zászlós rajttal indultak az első futamon, ami miatt a versenyzőknek egymás mögül kellett  indulniuk. A magyar pilóta már a második körben megszerezte az első helyet, melyet magabiztosan meg is tartott a futam végéig.

Az Európa-bajnok Kiss Norbert úgy meghatódott a győzelem kapcsán, hogy elsírta magát. Az ünneplés előtt még várt rá és a mezőnyre egy futam, melyet biztonságos vezetéssel teljesített és a hatodik helyen ért be. A magyar pilóta győzelmével az Oxxo-csapat számára egy nyolcéves álom teljesült be. Magyar pilóta még nem ért el ilyen sikert a Kamion Európa-bajnokságban.