Egykoron a legtöbb közlekedési eszközön faülések voltak, azonban a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy a gyártók sokkal biztonságosabb székekkel szereljék az autóbuszokat. Úgy tűnik azonban, hogy a fából készült ülések egy-két helyen még a 21. században se mentek ki a divatból Európában. Lengyelországban a rendőrök nemrég egy olyan buszt állítottak meg, ahol spártai körülmények között kellett utaznia a gyerekeknek. Az esetről a TVN24 lengyel hírtelevízió számolt be. A csatorna információi szerint az egyenruhások azért intették le a buszt, mert feltűnt nekik, hogy az általános iskolás gyerekek nem menetirány szerint foglalnak helyet az autóbuszban.

A sárga Renault Trafic éppen a közép-lengyelországi Gmina Kościelec faluból tartott Ruszkówba. Az egyik igazoltatást végző rendőr azt mondta, hogy még soha nem látott ehhez hasonlót iskolabuszban. A jármű gyakorlatilag úgy néz ki belülről, mint egy rabomobil, de ez enyhe kifejezés. Az utastérben két, egymással szembefordított fapad található, melyek leginkább az utcai padokra hasonlítanak. Az iskolabusz utastérének szellőzéséről mindössze a gyárilag beépített tetőablak, valamint egy-egy kicsinyke kis ablak nyílás gondoskodott. Az egyetlen pozitívum a belső térben a karosszéria belső részére erősített ablaktörő kalapács volt.

A busz üzemeltetője tetemes bírságra számíthat, ugyanis a gyermekszállítást végző autóbuszoknak egy sor előírást kell teljesítenie Lengyelországban. A járműveket többek között speciális, borulás elleni védelemmel kell ellátni, emellett alkalmasnak kell lenniük mozgássérült utas szállítására is. Ezen felül az iskolabuszokba kizárólag olyan üléseket szerelhetnek be, amelyeken van biztonsági öv, emellett a járműveknek a szokásosnál nagyobb visszapillantóval kell rendelkezniük.