A Fiat és a Mitsubishi ma reggel kiadott közleményének értelmében a japán cég új generációs L200 platós kisteherautójának alapjára fog épülni az a pick-up, amelyet a Fiat-Chrysler európai és latin-amerikai piacokon szeretne értékesíteni. A két márka középkategóriás platós haszongépjármű fejlesztésére és gyártására vonatkozó, nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá. További részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre. 

Az Automotive News Europe emlékeztetett arra, hogy a mostani megállapodás előzményeként már májusban lehetett tudni, hogy a Fiat Professional márka platós haszonjárművel bővíti kínálatát az érintett piacokon. Mindez része a Fiat Chrysler új ötéves tervének, amely 2016-ra irányozza elő a modell megjelenését. 
Egyelőre nem tudni, hol gyártják majd a Fiat-emblémás haszonjárművet; a jelenlegi L200 a Mitsubishi thaiföldi üzemében készül. 
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 1
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 2

Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók

Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók

Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 6
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 7
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 8
Fotó megosztása:
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 9
Sergio Marchionne, a cégcsoport vezetője már 2006-ban egytonnás terhelhetőségű pick-uppal szerette volna bővíteni a Fiat kínálatát. A Tata Motorstól kapott alapokon nyugvó modellt Argentínában gyártották volna, ám végül a Fiat kihátrált az ügyletből. 2010-ben ugyanígy hiúsult meg egy hasonló terv, amelynek keretében a Dodge Dakota (fent) adta volna a Fiat pick-up alapjait. 
A Fiat jelenleg egyetlen pick-upot kínál; a csak elsőkerék-hajtással kapható, könnyű Strada (lent) a márka legkeresettebb globális haszonjárműve, tavaly 134 000 darab talált belőle gazdára.
Jönnek a Fiat-emblémás Mitsubishi kisteherautók 10