A Volvo Trucks járművezetői kézikönyvei ezentúl új verzióban az interneten, okostelefonokon és tableteken is rendelkezésre állnak. A fejlesztés célja, hogy a sofőrök, valamint a szerelők mindig hozzáférhessenek a naprakész, sokszor alvázanként eltérő egyedi információkhoz, helytől és időtől függetlenül.

A Volvo Trucks ügyfelei eddig nyomtatott felhasználói kézikönyvet kaptak az adott alvázszámú járműre, amikor járművet vásároltak. Mostantól ez a kézikönyv digitális formában is rendelkezésre áll kibővített funkciókkal. “Elektronikus felhasználói kézikönyvünkkel a felhasználó mindig hozzáfér a teljes, naprakész és specifikus jármű-információkhoz, melyek még offline is elérhetők. A digitális kézikönyv olyan eszközöket kínál, melyekkel sokkal könnyebben megtalálja, amit keres. Tartalmaz például oktatófilmeket és képeket, melyek megmutatják, hogyan lehet a legoptimálisabban használni a jármű funkcióit” – hívta fel a figyelmet Malin Ersman, a Volvo Trucks projektmenedzsere.

Az új felhasználói kézikönyv hozzájárulhat az üzemidő növekedéséhez, mivel a műhelybeli mérnökök azonnal látják, hogy a jármű hogyan van konfigurálva, így lehetővé válik, hogy gyorsabban reagáljanak az ügyfelek kérdéseire a különböző funkciókkal és a kezeléssel kapcsolatban. A Volvo Trucks új digitális járművezetői kézikönyve ingyenes, és a Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM és Volvo FMX modellekhez (kivéve a Dél-Amerikában gyártott modelleket) elérhető. Az új digitális járművezetői kézikönyv megtalálható az interneten és letölthető alkalmazásként okostelefonokra és tabletekre az AppStore-ból és a Google Play-ből.