Szeptemberi újdonságok a Scaniától 1
Szeptemberi újdonságok a Scaniától 2

Szeptemberi újdonságok a Scaniától

Szeptemberi újdonságok a Scaniától

Szeptemberi újdonságok a Scaniától 5
Az új 7 literes motor 280 lóerős és elsősorban városi autóbuszokba ajánlja a Scania
Fotó megosztása:
A Vezess.hu korábban már beszámolt arról, hogy a szeptember 25. és október 2. között megrendezendő hannoveri IAA Nemzetközi Haszonjármű-kiállításon milyen újdonságokkal várják a gyártók a látogatókat. A lengyel autóbuszgyártó, a Solaris például nemrég jelentette be, hogy itt mutatja be az Urbino utódját, az MAN pedig arról tájékoztatta a nemzetközi sajtót, hogy Hannoverben debütál új, nehéz kategóriás modellje. A belga autóbuszgyártó, a Van Hool viszont vadonatúj távolsági buszának premierjére készül ősszel Németországban.
Hibrid városi busz 
Újdonságokkal érkezik az őszi mustrára a Scania is, de standján láthatóak lesznek a legutolsó fejlesztéseket felvonultató kamionok és buszok is. Az egyik legfontosabb újdonság a Scania Citywide hibrid hajtású változata lesz. A szóló kivitelű típust a svéd gyártó kilenc literes, soros elrendezésű, öthengeres motorjával szerelik, mely 250 lóerős teljesítmény leadására képes. 
A 12 méter hosszú autóbuszban dolgozó Euro 6-os erőforrás az EGR- és SCR-technológiát alkalmazza a szigorú környezetvédelmi előírások teljesítésére. A környezetbarát hajtású városi autóbusz mellett látható lesz még a helyközi utasszállításra tervezett Omniexpress, valamint a távolsági és turista buszként alkalmazható Touring is. 
Limitált kiadás 
A teherautók terén a Scania rengeteg újdonsággal készül. Ennek köszönhetően az érdeklődök megtekinthetik a továbbfejlesztett Eco-roll, valamint új sebességváltási stratégiákat kínáló modelleket. A svéd gyártó standján kiállítják többek között a G 340-es nyergesvontató gázüzemű változatát, az R 730-as Blue Stream limitált kiadású nyergesvontatót, valamint az extra alacsony alvázzal készülő R 450-es vontatót is. 
A járművekhez kapcsolódó újdonságok mellett a Scania számos továbbfejlesztett szolgáltatást is bemutat az IAA kiállításon. A legtöbbjükben közös, hogy céljuk az üzemidő növelésével az ügyfelek teljesítményének fokozása, amely közvetlen kapcsolatban áll a bevételekkel.