Az ötvenéves Darren Morley a napi műszak végén, az utolsó utasa leszállását követően vette észre, hogy buszának kétszárnyú bolygóajtaja nem záródott be. Ezért mielőtt hazament volna élettársához és gyermekeihez Manchester közeli otthonába, megpróbálta megjavítani az elromlott ajtót. 

Az ezt követő pillanatokat a busz fedélzeti kamerája rögzítette, ám a felvételt a balesetet vizsgáló hatóságok nem hozták nyilvánosságra. 
Darren Morley (1963-2013)
Darren Morley (1963-2013)

Saját busza ölte meg a sofőrt

Saját busza ölte meg a sofőrt

Darren Morley (1963-2013)
Saját busza ölte meg a sofőrt 6
Fotó megosztása:
Darren Morley (1963-2013)

Darren Morley (1963-2013)

Darren Morley (1963-2013) egy korábbi felvételen


A videón látható volt, ahogy a buszról leszállni készülő sofőr nyakára rázáródott az ajtó, elszorítva a nyaki ereket és a légutakat. Mivel a férfi két keze is beszorult az ajtónyílásba, esélye sem volt szabadulni. 
Nem sokkal később egy kutyát sétáltató hölgy talált rá az akkor már élettelen sofőrre. 
A tavaly októberben bekövetkezett tragédiát követő nyomozást a napokban zárta le az illetékes törvényszéki hivatal. Megállapították, hogy a sofőr nyakán, alkarján és lábán származó sérülések vélhetően akkor keletkeztek, amikor megpróbálta kiszabadítani magát a halálos csapdából.

Élete utolsó szikrájával megmentette utasai életét a halálosan megsérült, hős buszsofőr. Megrendítő videofelvétel a képre kattintva.

Saját busza ölte meg a sofőrt 8