A BKK deák téri ügyfélszolgálati központjának kialakítása miatt három hónapra lakatot tesz a kontinens első, 1896. május 2-án átadott földalattijának emléket állító múzeumra. A kiállítás 1975-ben, közel negyven éve nyílt meg a Közlekedési Múzeum és a BKV együttműködésének köszönhetően. A tárlat különlegessége, hogy a látogatók egy eredeti kisföldalatti alagútszakaszba léphetnek, amely a metróépítések miatt az ötvenes években vált feleslegessé, azaz nemcsak a kiállított kocsik, makettek, iratok és fényképek, hanem maguk a falak is egyedülálló történelmi atmoszférát teremtenek a belváros szívében.

A hazai és külföldi turisták körében egyaránt népszerű múzeum kialakításakor az eredeti járműveket a födém megnyitásával, a Deák térről emelték be, hogy elfoglalják végleges helyüket. A földalatti megindulásának 100. évfordulójára, 1996-ban – a teljes földalatti vonal mellett – a múzeum is megújult. Bár a Földalatti Vasúti Múzeum ma nem vesz részt a Múzeumok Éjszakáján, a Szentendrei Múzeumok és Galériák Éjszakáján számos helyi intézmény készül különleges programokkal a nagyközönség számára. A rendezvényekhez a BKV szentendrei múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum csatlakozik meghosszabbított nyitvatartási idővel, ezért este 21 óráig várja a közlekedés iránt érdeklődőket.

Azokat pedig, akik zárás előtt még szeretnének egy sétát tenni a Földalatti Vasúti Múzeum korhű falai között, június 22-éig, vasárnapig a megszokott nyitvatartási időben szeretettel várják.