Szombaton 24. alkalommal szerezte meg a Bayern München a német bajnoki címet. A különleges napot utcai felvonulással ünnepelte meg a klub és a meccsre kilátogató szurkolók. A müncheni felvonuláson feltűnt egy tetőponyvás, nyitott fedelű kamion is, mely a diadalittas játékosokat szállította. De miért van szükségük Guardioláéknak a bajnoki cím ünnepléséhez teherautóra, mikor már van nekik egy spéci luxusbusz is?
A fekete, háromtengelyes teherautó először a tavalyi bajnoki cím ünneplésénél volt látható, majd hosszú időre az augsburgi MAN múzeumba került és csak az újabb trófea ünneplésének okán gurulhatott ki onnan. A 400 lóerős motorral szerelt kamiont eredetileg Wittlichben építették át, melynek során az MAN TGX felhasználásával készült jármű speciális felépítményt is kapott. A nyitott tetejű teherautó 12,8 méter hosszú, 3,5 méter széles és 4 méter magas, maximálisan 60 ember szállítására alkalmas.

A munkálatok során a fülke fölött lévő hálókabint eltávolították azért, hogy a rajongók jobban láthassák imádott bálványaikat. Ezt követen egy korlátokkal szerelt, nyitott emelvényt alakítottak ki az edző, a szakmai stáb és a játékosok számára. Bár kívülről nem látszik, de a felépítményben DJ-pult, vécé és bár is helyet kapott. Az utcai felvonulásra a hibátlan állapotban lévő teherautót különleges, – a Bundesligában rekordnak számító – a 24. bajnoki címet hirdető fóliázással látták el, hogy véletlenül se lehessen szem elől téveszteni a bajor gárda focistáit szállító járművet.