Hat éve van a piacon, így a Fiat elérkezettnek látta az időt, hogy megújítsa áruszállító modelljét. Személyautósra szabták át a Ducato orrát, miközben a külső dizájn mellett a belső tartalmat is modernizálták. A Ducato újdonságai között van a kétféle színben választható hűtőmaszk és első díszléc, valamint az új, 16 colos kerekek és a LED-es nappali menetfény, továbbá a három részből álló első lökhárító.

Háromféle kialakítás

Az új Ducato belső tere háromféle kivitelben (Classic, Techno és Lounge) választható, amelyek kifinomultabbak és elegánsabbak lettek. További lényeges változás, hogy a Fiat új ülésekkel kínálja a modellt, melyek kényelmesebbek és tartósabbak. A kényelem növelése érdekében a középkonzolban egy táblagép-tartót, valamint egy pohártartót is elhelyeztek.

Széles motorválaszték

Az olaszok a Ducatóhoz többféle motort kínálnak, ezek között van Multijet II-es, 2.0 literes, 115 lóerős erőforrás, a némileg erősebb 2.3-as, 130 lőerős motor, valamint a 150 lóerős változat.

A Ducatóhoz választható legerősebb motor pedig a 3.0 literes Multijet, melynek maximális teljesítménye 180 lóerő. Ezekhez az erőforrásokhoz öt-, illetve hatfokozatú sebességváltókat nyújt a gyártó. A Comfort Matic sebességváltó minden MultiJet 2.3 és 3.0 motorhoz társítható, az adott vezetési körülményekhez és felhasználási területekhez optimalizált konfigurációban.

Egyes kivitelben a Ducato átlagfogyasztása különösen alacsony, hiszen 100 kilométeren mindössze 5,8 literrel is beéri, szén-dioxid kibocsátása pedig 158 gramm kilométerenként.

Itt a megújult Fiat Ducato 1
Itt a megújult Fiat Ducato 2

Itt a megújult Fiat Ducato

Itt a megújult Fiat Ducato

Itt a megújult Fiat Ducato 5
A ráncfelvarráson átesett Ducato háromféle utastéri elrendezéssel lesz rendelhető
Fotó megosztása:

A ráncfelvarráson átesett Ducato háromféle utastéri elrendezéssel lesz rendelhető

A ráncfelvarráson átesett Ducato háromféle utastéri elrendezéssel lesz rendelhető

Vezetéstámogató rendszerek

A Ducatónál minden kivitelnél az alapfelszereltség része a menetstabilizáló elektronika (ESC), melyet olyan funkciók bevezetésével tökéletesítettek, mint a borulást megelőző rendszer, a terhelésfüggő szabályozás (LAC), valamint a visszagurulás-gátló (Hill holder), a kipörgés gátló (ASR), vagy az elektronikus fékerőelosztó rendszer (EBA). Mindezeken túlmenően alapfelszerelés a Servotronic rendszer a MultiJet 2.3 és 3.0 motorral szerelt kiviteleknél. További vezetőtámogató rendszerek opcióként rendelhetők: ilyen a Traction+ (lejtmenet assisztenssel), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, valamint a jelzőtábla-felismerő rendszer.

21. századi élvezet 

A Fiat a szórakoztató eszközök terén sem hagyta érintetlenül a Ducatót: az új modellekhez rendelhető összes audiorendszer tartalmazza a Bluetooth-csatlakoztathatóságot és az MP3-lejátszót, míg a csúcskivitelű audiorendszer 5 colos érintőképernyőt, tolatókamerát, beépített műholdas navigációs rendszert és digitális rádióvevőt (DAB) is kínál.
 
A faceliftes Ducato négyféle karosszériahosszal és háromféle magassággal rendelhető, míg az alvázas kivitel ötféle hosszban választható, emellett nyolcféle raktérkapacitás áll rendelkezésre a 8-17 köbméteres tartományban. A Ducatóból eddig 2,6 millió példányt adtak el 1981-től napjainkig. A modellt jelenleg a világ több mint 80 országában forgalmazzák, beleértve Észak-Amerikát is, ahol a Ducato ebben az évben jutott főszerephez a RAM márkával.