Márciustól júliusig zajlanak a selejtezők a közép-európai országokban, melynek során a nemzeti győzteseket választják ki. Ők képviselhetik majd anyaországukat a régiós elődöntőben, melyet a Slovakia Ringen rendeznek meg augusztus 28-30. között. Itt pedig eldől, melyik az a három kelet-közép-európai versenyző, aki indulhat Svédországban, a Teherautó-vezetők Fogyasztási Versenyének döntőjében.

A játék nem kispályás mulatság, ugyanis az sofőr, aki alatt a legkevesebbet iszik a kamion, egy Volvo S60-ast vihet haza. Csak úgy, mint az előző években, a verseny most is nyitva áll minden hivatásos teherautó-vezető előtt, függetlenül attól, hogy milyen márkájú teherautóval dolgozik a napi munkája során. Azonban a helyi selejtezőkön, a kelet-közép európai döntőn, és a világdöntőn is a sofőrök képességeit az új Volvo FH-val tesztelik majd.

Simon Zoltán pózol a verseny fődíjával

Simon Zoltán pózol a verseny fődíjával

A tavalyi versenyt egy magyar sofőr, Simon Zoltán nyerte, miután megcsillogtatta verhetetlen képességeit azáltal, hogy tökéletes egyensúlyt tartott a sebesség, az idő és az üzemanyag-fogyasztás között a döntő körben a régiós versenyen. A versenyző így lett a kelet-közép európai piac 2013-as teherautó-vezetők fogyasztási versenyének bajnoka.

Forrás: Volvo