Új kamionokat kap a magyar istálló 2

Az MAN Magyarország jóvoltából két új szállító teherautóval gazdagodik idén az Oxxo versenykamionos csapat. Az istállónál folyamatos a mozgolódás a szezon kezdete előtt, hiszen nem csak, hogy új vontatókkal, de teljesen átépített versenykamionokkal vághatnak neki az idei Európa-bajnokságnak. A nyergesvontatók MAN TGX típusú modellek lesznek és maximálisan megfelelnek majd a csapat igényeinek.

Az új, Euro-6-os motorral szerelt járművek fogyasztása sokkal gazdaságosabb lesz, így a magyar csapat költségvetését sem terhelik meg annyira. Ráadásul kényelmesebb a fülkével rendelkeznek majd, ami megkönnyíti a sofőrök hosszú, fáradságos utazásait versenypályáról-versenypályára. A kamionok természetesen fel lesznek díszítve a 2014-es, új dekor elemekkel, sőt, ha minden jól megy, már a jaramai tesztre el is készülhetnek.

A kamionos EB első futamát idén Isztambulban rendezik május 3-4. között. A korábbi hírekkel ellentétben idén mégsem lesz versenykamionos futam a Hungaroringben. Az osztrák futam viszont megmaradt a január végén kiadott versenynaptárban, ezért a magyar rajongók számára mégiscsak lesz “hazai” pálya.