Az e-NV200 kisteherautó, kombi, vagy ötszemélyes személyszállító változatban, illetve a nagyobb luxust kedvelők számára Evalia kivitelben lesz kapható. Bár az elektromos furgont elsősorban a vállalkozásoknak szánták, ennek ellenére a nagyobb családok számára is vonzó alternatíva lehet. Teherbírása és rakterének befogadóképessége megegyezik az NV200 hasonló értékeivel, hatótávolsága (170 km) pedig nagyobb, mint az ilyen kategóriájú haszonjárművekkel rendelkező flották több mint fele által naponta megtett átlagos távolság. Gyártásban az elektromos furgon 2 A furgon akkumulátorai egyfázisú háztartási árammal egyetlen éjszaka alatt feltölthetők, de a töltési idő adott esetben négy órára csökkenthető. Egy, külön erre a célra szolgáló 50 kilowattos gyorstöltővel a teljesen lemerült akkumulátor mindössze 30 perc alatt 80 százalékosra tölthető fel. Jelenleg Európa-szerte már több mint 1000 nyilvános úgynevezett CHAdeMO gyorstöltő található, illetve számos vállalat saját gyorstöltőkkel szerelte fel telephelyét vagy irodaépületét.

Mivel a csomag kompaktabb elrendezésű és a használat során a munkanapokon várhatóan gyakori gyorstöltéseknek lesz kitéve, az e-NV200 akkumulátorcsomagját egy hűtőegységgel is felszerelték. A hűtőegység csak az akkumulátorcsomag töltése közben működik, és a számítások szerint 100 000 km-en körülbelül 3 százalékkal csökkenti a csomag kapacitásveszteségét.

Másképpen világít

A kék fényű, nyílhegyre emlékeztető lámpák új, félhold alakú, különleges jégkék színű fényszórókban kaptak helyet. Minden változat hátsó lámpájában (a személyszállító modelleknél az első fényszórókban is) LED fényforrások találhatók. Az “Electric blue” téma az e-NV200 emblémáján is visszaköszön.

Gyártásban az elektromos furgon 3 A belső térben digitális kijelzővel ellátott műszerfal kapott helyet. Ezen a jármű sebessége, az akkumulátor-töltöttség és a jármű hatótávolsága látható, míg a teljesítménymérő a motor által leadott teljesítményt, illetve az energia-visszatáplálás mértékét mutatja. A műszerfalat egy multifunkciós kijelző egészíti ki, amelyen az idővel, a távolsággal és a sebességgel kapcsolatos további információk láthatók.

Fejlesztés a nulláról

Bár az e-NV200 már kipróbált alapokra épül, az új modell egy komplett műszaki fejlesztési program eredménye, melynek során a mérnökök szinte a nulláról kezdték az autó fejlesztését. A kis-haszongépjármű változat 4,2 m3-es raktérrel rendelkezik, és két euro-raklap is elfér benne, míg a mindkét oldalon lévő tolóajtók és a hátsó ajtók segítik a be- és kirakodást.

A Nissan egy átfogó, élesben végzett tesztprogram keretében előszériás modelleket adott át ismert nemzetközi vállalatok (köztük a FedEx, a Coca-Cola, a DHL, az IKEA, a British Gas, az EDF és a Japán Posta) részére, hogy a normál vállalati flotta részeként üzemeltessék az autókat. A járművezetők és a flottakezelők tapasztalatait aztán felhasználták az e-NV200 finomhangolásához, a modell a Nissan fő kishaszonjármű-gyárában, a spanyolországi Barcelonában történő sorozatgyártásának megkezdése előtt.