Van aki Land Rover terepjárót, van aki varsói Ikarus 260-ast épít Legóból, pusztán hobbi gyanánt. Aztán az sem ritka, hogy emberek illetve cégek fognak össze, hogy életnagyságú versenyautókat építsenek a játékkockákból. A végeredmény minden esetben lebilincselő. Mi okozza a varázslatot? Talán az, hogy megszólalásig hasonlítanak életnagyságú példaképeikre, vagy pusztán az, hogy mindannyiunkból előcsalják a gyermeket: kíváncsiak vagyunk ki-mit épített azokból a Legó-építőkockákból, mellyel előszeretettel játszottunk gyermekkorunkban.

A most Dennis Bosman már régóta épít Legóból járműveket, legutóbbi makettje éppen egy 212 centiméter hosszú, 1:13 méretarányú Scania R 500 mélyágyas nehézgép-szállító jármű volt, félpótkocsival. A teherautó, valamint a pótkocsi kivitelezéséhez 15-20 ezer Lego-kockát használt fel. Bosman állítása szerint nem a Scaniának akart reklámot csinálni, pusztán az egyik kedvenc teherautóját szerette volna megépíteni. A férfi egyébként még csak nem is ipari területen dolgozik, ugyanis pénzügyesként keresi a kenyerét egy távközlési cégnél.
Dennis Bosman legutóbbi alkotása, a Scania R 500-as mélyágyas-félpótkocsis szerelvény

Dennis Bosman legutóbbi alkotása, a Scania R 500-as mélyágyas-félpótkocsis szerelvény

A 12 éves kora óta Lego-építményekkel foglalkozó fickó modelljeinek nagy része Scania, mely a moduláris felépítésnek, a gyártó egyedi formavilágának, valamint a V8-as motorblokk iránt érzett rajongásnak köszönhető. Bosman soha nem változtatta meg az építőelemeket, nem fúrta meg őket és egyetlen egy alkalommal sem vágott le belőlük mégis élethű kamionokat épített. Az R 500-as Scania vontató és a hozzá kapcsolt pótkocsi elkészítése nagyjából két évet vett igénybe, amiből a pótkocsi összeállítása volt az időigényesebb feladat.