A hazai csapatot jócskán megdolgoztatta a tereprali megmérettetés harmadik napján, a marokkói Foum Zgid és Assa között rendezett szelektív szakasz. Ennek ellenére a magyarok kategóriájukban ismét harmadik legjobb időt érték el. Igaz, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a tereprali tegnapi 347 kilométer hosszú futama kemény dió lesz a versenyzők számára. A kősivatag szinte zabálta az abroncsokat, ráadásul a navigáció ezúttal sem bizonyult egyszerűnek.

Kovács-Czeglédi-Ács trió megúszta defekt nélkül a napi szakaszt, kisebb-nagyobb technikai problémáik azonban így is adódtak. A Qualisport csapata 5 óra 45 perc 35 másodperces idővel teljesítette a távot, mely a kamionos kategória 3. helyére volt elegendő az MAN-es portugál Elisabete Jacinto, valamint a Tatrával versenyző cseh Tomás Tomecek mögött.

Az autós kategória magyar egységét, Szalay Balázst és Bunkoczi Lászlót sajnos elérte a defekthullám, így az előző két napon brillírozó Opel-duó az összesítésben visszacsúszott a 7. pozícióba. A napi menetet a nyitányt is megnyerő Jean Antoine Sabatier nyerte buggy-ja volánja mögött, maga mögé utasítva Jean-Louis Schlessert, akinek így is sikerült megőriznie a vezetést a kategória-összesítésben. A motorosoknál Robert Theuretzbacher volt a nap legjobbja egy KTM nyergében, míg a kategóriában a Hondával versenyző francia Michael Pisano állt az élre.

Ma a verseny negyedik napján továbbra is Marokkóban folytatódik a viadal, a versenyzők Assából As Sakn felé veszik az irányt. A teljesítendő szelektív szakasz hossza összesen 390 kilométer. Idén már ötödik alkalommal vesz részt a 6 ezer kilométeres Africa Eco Race futamon a Qualisport kamionos tereprali csapata: Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Ács László főszerelő. A hazai alakulat egy 1100 lóerős, kalocsai motívumokkal díszített Scania V8-assal vágott neki a hatalmas tereprali versenynek.

Forrás: Qualisport