A Matkahuolto édes akcióval lepte meg utasait az év egyik legforgalmasabb időszakában. A többek között távolsági járatok üzemeltetésével foglalkozó magánvállalat egy napig eredeti, mézeskalácsból készült jegyeket is elfogadott az utasoktól. A társaság azonban feltételekhez kötötte az ingyenes utazást.
Az utasoknak a saját készítésű mézeskalácsaikon fel kellett tüntetniük az indulási helyet és a célállomást, továbbá az utazás időpontját. Igaz, ez utóbbi nem volt bonyolult, hiszen az akció csak egy napig tartott. A játékban résztvevőknek azonban az ehető jegyeket az utazás előtt valódi, papír alapú szelvényekre kellett váltaniuk a közlekedési társaság valamely jegyértékesítési irodájában. Enélkül ugyanis nem volt lehetőség a díjmentes utazásra. Mézeskalácsért buszjegyet kaptak 2 A szabályok szerint a tegnapi a mézeskalács sütivel érkező utas csak egy személy részére, egy viszonylaton való egyszeri utazásra volt jogosult. Az akció egyetlen szépséghibája, hogy az ingyenes jegyek csak korlátozott számban álltak rendelkezésre és a cég tájékoztatása szerint ezek már kora délutánra elfogytak. Annak ellenére, hogy a Matkahuolto még tegnap délelőtt 1000 darabra emelte az ingyenesen kiadható jegyek számát.

A Matkahuolto közlekedési vállalatot 1933-ban alapították magántársaságként. A Helsinki központú céget jelenleg jegyértékesítéssel, csomagszállítással és cafeteria jegyek értékesítésével foglalkozik. A finn társaság jelenleg több mint 700 alkalmazottal rendelkezik. A cég emancipációs szintjét jelzi, hogy az 1950-es években a Matkahuoltonál dolgozó 320 főből 256 alkalmazott nő volt.