A “teherautó-sofőr” hallatán általában egyből egy kockás inges, szakállas, 40 év körüli, pocakos fickó jut eszünkbe. Még csak véletlenül sem gondolnánk miniszoknyás, kedves, mosolygós hölgyre, mert  ugye idehaza ez nem éppen gyakori jelenség. Hazánktól jóval messzebb azonban úgy tűnik, magasabb szintekre jutott az emancipáció. A Mitsubishi ugyanis olyan teherautót mutatott be a 43. Tokiói Motorshow-n, amelyet kifejezetten a női sofőrök számára terveztek.

A “Cute Truck Project” vagyis a “Cuki teherautó projekt” névre hallgató kezdeményezés célja egy olyan kisteherautó megalkotása volt, amelyet kifejezetten a szebbik nem elvárásainak felel meg. Az ötlet megvalósításához egy Canter kisteherautót választottak, melynek műszaki tartalma lényegében érintetlen maradt.

A projekt kivitelezése során elsősorban a külső-belső burkolatokat igazították a hölgyek lelkivilágához. A Hello Kitty-színvilágot képviselő Canter utastere egészen visszafogottra sikeredett ahhoz képest, hogy kívülről hogy néz ki. A műszerfalon és az üléseken csak szolid rózsaszín csíkok találhatók, melyek idehaza talán jó néhány metroszexuális férfit sem zavarnának.

Cuki teherautó nőknek 1
Cuki teherautó nőknek 2

Cuki teherautó nőknek

Cuki teherautó nőknek 6
Miniszoknyás sofőröké a jövő?
A belső tér egészen elviselhetetlen a külső fényezéssel ellenétben
Fotó megosztása:

Miniszoknyás sofőröké a jövő?

Miniszoknyás sofőröké a jövő?

A hibrid üzemű teherautóban egy viszonylag kis méretű dízelmotor található, melyet egy elektromos erőforrás egészít ki. A hatsebességes automata váltóval szerelt járműben a megfelelő kipufogógáz-kezelésről a Mitsubishi Blue Tec rendszere gondoskodik. A cuki teherautóból egyelőre hat darab található Japánban, azonban könnyen előfordulhat, hogy egyszer Európában is kisteherautók teszik vonzóvá a sofőrködést a nők számára.