Az eredetileg munkagépekre kifejlesztett felügyeleti rendszert először a tavasszal megrendezett müncheni haszongépjármű expón láthatta a nagyközönség. A ProViu360 segítségével jelentősen csökkenthető a szállítmányozási feladatot ellátó kamionok, illetve az utasokkal tömött autóbuszok manőverezési kockázata, ugyanis a holttérben található tárgyakat is láthatóvá teszi a járművezetők számára. A fejlesztés további előnye, minimálisra csökken a véletlenszerűen bekövetkezett koccanások, sérülések veszélye.

A ProViu 360 lelkét alapesetben négy, a jármű külső oldalán található, halszemoptikával szerelt mikrokamera adja, melyek fényerőre és kontrasztra vannak optimalizálva. A nagyfelbontású képeket elektronikus rendszer gyűjti össze és műszerfalba épített képernyőn keresztül továbbítja a vezető felé. A sofőr manőverezése így nagymértékben felgyorsulhat, hiszen a 360 fokos, körkörös-nézetet biztosító monitoring rendszernek köszönhetően a holttérben található tárgyak, járművek, biciklisek, de akár a gyalogosok is érzékelhetővé válnak a járművezető számára, melyek egyébként a visszapillantó tükrök látómezején kívül esnének.

Kamerákkal a holtterek ellen 1
Kamerákkal a holtterek ellen 2

Kamerákkal a holtterek ellen

Kamerákkal a holtterek ellen

Kamerákkal a holtterek ellen 5
A fedélzeti képernyőn körkörös nézetet biztosít a járművek számára.
Fotó megosztása:

A fedélzeti képernyőn körkörös nézetet biztosít a járművek számára.

A fedélzeti képernyőn körkörös nézetet biztosít a járművek számára.

A Continental a kotrijki buszkiállításon jelentette be, hogy elérhetővé teszi a teherautókon és a buszokon is alkalmazható a fejlesztést, mely a ProViu ASL 360 jelölést kapta.