Az átalakítást a Ford és a Hot Wheels dizájnerei közösen végezték, az egyedi autók építésére szakosodott Ice 9 Group céggel közösen. A munka során az alapokig lebontották a járművet, majd teljesen újjáépítették. A csapat számítógépes tervezéssel és modellezéssel dolgozott annak érdekében, hogy teljesen újszerű külsőt adjanak a Transitnak. Ennek eredményeképpen a kocsitest minden részlete megváltozott, még a tető is.

A 2,5 literes, négyhengeres motorral hajtott Transitot elől 10, hátul pedig 15 centiméterrel szélesítették ki. Az autó mindkét oldalon egyedi kipufogó-végződéseket kapott, a tolóajtók helyére felfelé nyíló szárnyas ajtók kerültek. Az első légbeömlők, valamint a lökhárítók a Focus RS stílusát idézik, a gyári felniket viszont egyedi tervezésű 20 colos keréktárcsák váltották fel. A kisáruszállító belseje is teljesen megújult: a szerszámkészletek rekeszeit egy másodlagos padló fedi, emellett a kabinban egy 55 colos televízió mellett két 18 colos tablet is helyet kapott. Az ülések ugyancsak a Focus RS-tól származnak.

Teherautó felturbózva 1
Teherautó felturbózva 2

Teherautó felturbózva

Teherautó felturbózva

Teherautó felturbózva 6
Teherautó felturbózva 7
Teherautó felturbózva 8
Fotó megosztása:
Teherautó felturbózva 9 A 2014-es “Év Haszonjárműve” címet elnyert Ford Transit Connect két különböző változatban jelenik meg az amerikai piacon. Az egyik hagyományos kialakítású, dobozos kisáruszállító, a másik pedig a Transit Connect Wagon, mely tulajdonképpen egy stílusos személyautó. Az új Transit Connect 2014 elején kerül az ottani márkakereskedésekbe, míg hazánkban már most is bárki hazaviheti.

A Hot Wheels márkát 1968-ban alapította a Mattel és azóta több mint 4 milliárd kisautót gyártott. A vállalat először a 2001-es SEMA szakkiállításon lépett porondra életnagyságú autóval, melyek – akárcsak Ford Transit Connect – élethű másai a játékautóknak.  A múlt héten bemutatott darabot ugyan nem lehetett megvásárolni, annak 1:64-es arányú mását csak jövőre szerezhetik meg a Hot Wheels rajongók.