A videó a svéd gyártó dinamikus kormányzását hivatott demonstrálni. A “The Epic Split” című filmben a dinamikus kormányzás teszi lehetővé a két teherautó vezetői számára, hogy pontosan egyforma távolságot és sebességet tartsanak hátramenetben.

A Volvo fejlesztése egy elektronikusan vezérelt elektromotor segítségével működik, amely a rendkívüli pontosságú kormányzás érdekében másodpercenként 2000 vezérlőjelet kap. Előnye, hogy hátramenetben kiegyensúlyozott irányíthatóságot biztosít, minimális erőkifejtés mellett.

Az elektromos motor automatikusan szabályozza a kormányzást is, és kompenzálja a kormánykeréken jelentkező egyenetlenségeket, amelyeket például oldalszél vagy az útfelület hibái okozhatnak. Ennek eredményeként jelentősen csökken a folyamatos kis kormányzási korrekciók szükségessége. A dinamikus kormányzás a kormánykerék elengedésekor automatikusan visszaállítja azt a kiindulási helyzetbe.

A Volvo korábban egy hörcsöggel próbálta meg demonstrálni a 40 tonnás, FMX típusú dömper könnyű kormányzását, de arra is volt példa, hogy felbőszült bikák kergették a teherautókat. A svéd gyártó célja ezekkel filmekkel nem más, mint a hatékony figyelemfelkeltés. Na de ki jöhet Van Damme után, talán Chuck Norris?