A Ford az idei év első kilenc hónapjában az elmúlt több mint tíz esztendő legmagasabb részesedését érte el a közepes haszonjárművek európai piacán. A cég 106 800 darab Transit és Transit Custom modellt értékesített, ami azt jelenti, hogy négypercenként talált gazdára egy új közepes teherbírású haszonjármű. A Ford részesedése a szegmens értékesítési eredményeiből szeptemberre 14,3 százalékra nőtt, ami 1,4 százalékpontos javulást jelent a tavalyi év azonos időszakához képest és a legmagasabb értékesítési eredmény 2002 óta a Polk Intézet statisztikái szerint.

2013 szeptemberében a Ford részesedése a közepes haszonjárművek szegmensében – az 1 és 2 tonnásoktól kezdve egészen a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművekig – elérte a 16,8 százalékot, ami 1,1 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi eredményekhez képest. 2001 óta ez a vállalat legmagasabb szeptemberi piaci részesedésének számít. A Ford továbbra is a márka hagyományosnak számító nyugat-európai, észak-európai és közép-európai piacain ér el szép sikereket.

A tavaly bemutatott Transit Customból ez év szeptemberéig több mint 24 500 darab kelt el. A 0,6-1 tonnás terhelhetőséggel érkező Transit Connect gyártása már megkezdődött, illetve nemrég megkapta a 2014-es “Év Haszonjárműve” díjat is. Szeptember végéig több mint 2000 megrendelés futott be a modellre, még mielőtt az autó megjelent volna a Ford-szalonokban.

A Ford haszongépjármű-kínálatának része a 2013-as “Év Pickupja” címet elnyert Ranger is, amely idehaza az év első kilenc hónapját tekintve a márka 15 százalékos piaci részesedésével az első helyen a haszongépjármű piacon. Idén ősztől a hazai kereskedésekben már a Transit Connect is megrendelhető, jövő év elején pedig a Transit Courier is megérkezik, valamint kapható lesz a 2 tonnás Transit is.