A különleges fakerekű, fakarosszériás járművet dr. William Stables tengerésztiszt tervezte és építette. A “Vándor” becenévre keresztelt lakókocsi belső tere egy 18. századi nemesi kúria hangulatát idézi vissza. Ezek után nehezen hihető, hogy készítőjét eredetileg a vándorcigányok által használt utazószekerek ihlették. 

A kívülről is korabeli eleganciát sugárzó lakókocsiban hatalmas nagyszoba, valamint fürdőszoba is van. A nappaliként és hálószobaként is funkcionáló nagyobbik helységben üvegszekrény, könyvespolc és tűzhely is található. A vendégek színvonalas szórakoztatásához valamint az unalmas percek eltöltéséhez több hangszer áll rendelkezésre.

A világ legöregebb lakókocsija 2 A 128 éves, mahagóniból és juharfából készült járművet korábban két ló vontatta, azonban már személyautókra is csatlakoztatható. A Vándort először 1885-ben használták, utoljára pedig 1960-ban használták. Nyugalmazása előtt több tízezer kilométert tett meg, majd évtizedekig raktárban porosodott. A rendkívül értékes járművet 10 éven át restaurálták, majd 2007-ben a lakókocsi klub centenáriumán a Buckingham Palota előtt állították ki.

A Vándort október végén dr. Stables leszármazottainak köszönhetően átszállították a Costwolds Caravan Club múzeumába, ahol mindenki most már minden érdeklődő számára megtekinthető.