Győr a következő két évben mintegy 11 milliárd forintot fordítana a közösségi közlekedés fejlesztésére, részben önerőt nem igénylő pályázatokból. Az elképzelések szerint a városban úgynevezett intermodális közlekedési csomópontot alakítanának ki, mintegy 1,7 milliárd forintból.
   
Emellett kétmilliárd forintos, ugyancsak teljes mértékben az Unió által biztosított támogatásból alakítanák át a megyeszékhely városi és elővárosi közlekedését. Ehhez harminc darab hibrid autóbuszt vásárolnának, melyekre 7,5 milliárd forintot költenének. A város az autóbuszok beszerzéséhez 600 millió forint önerőt biztosítanának. A járművek – Kecskeméthez hasonlóan – úgynevezett nulla-emisszós övezetben közlekednének. 

A városi és elővárosi közlekedésfejlesztési terv a kapcsolódó kötöttpályás, illetve helyi és helyközi autóbuszos fejlesztésekre fókuszál. A fejlesztések összesen 131 ezer helyi lakost és a város vonzáskörzetében élő 285 ezer embert érintenek közvetlenül. Az intermodális fejlesztéssel közvetlenül napi 60 ezer utas közlekedési környezetének minősége javulna, akadálymentes elérhetőséget és átszállást biztosítva. A beruházásokat 2013 ősze és 2015 novembere között valósítanák meg.

Forrás: MTI