A megállapodás része a Waberer’s International Zrt. idei fejlesztési programjának, amelyben a cég több mint 1100 új nyergesvontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. Az idei beszerzésekkel Európa egyik legfiatalabb flottájának átlagéletkora továbbra is két évnél alacsonyabb marad. A beszerzést a társaság a szolgáltatásai iránt jelentősen megnövekedett megrendelői igényekkel indokolta.
   
A társaság által vásárolt Volvo FH típusú teherautókat kétféle Euro 5-ös, valamint EEV környezetvédelmi besorolású motorokkal szerelték, melyek maximális teljesítménye 460 illetve 500 lóerő. Mindez persze egyáltalán nem kevés, sőt az elmúlt öt évben a vállalat által vásárolt Volvo erőforrások teljesítménye vontatónként 100 lóerővel növekedett. A kamionok fülékéinek felszereltségéhez hozzátartozik a két kényelmes ágy, a 27 literes hűtőszekrény, állófűtés, klíma, elektromos ablakok és tükrök. A korszerű fedélzeti számítógép segítségével a gépkocsivezető jól követheti saját és járműve teljesítményét. A biztonságos közlekedést ABS, tárcsafékek, EBS menetstabilizációs program segíti.

A Waberer’s teherautói évente 330 millió kilométert tesznek meg Európa útjain, a vállalat több mint 3 ezer kamionszerelvényből álló flottát üzemeltet, melyek évente legalább negyedmillió komplett rakományt juttatnak el Európa különböző országaiba. A vállalat szolgáltatásai felölelik a logisztika valamennyi területét a közúti fuvarozástól a raktárlogisztikán át a járműjavításig.

2013 első félévében a szállítmányozási vállalat ügyfeleinek száma háromszázzal, a fuvarteljesítmény 15 százalékkal, a több mint 3000 szerelvényből álló flotta által megtett fuvarkilométer pedig 20 százalékkal növekedett. Az idei flottával együtt a Waberer’s továbbra is a svéd gyártó legnagyobb európai közúti fuvarozási vevője, a beszerzés finanszírozásában részt vesz a Volvo Financial Services.

Az egykori Hungarocamion romjain újjáéledő cégnek jelenleg Magyarországon kívül Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai. A vállalat árbevétele 17,4 százalékkal nőtt az első félévben a tavalyi évhez képest és meghaladta a 216 millió eurót. Összehasonlításképpen 2012-ben a társaság árbevétele elérte a 377,5 millió eurót (mintegy 110 milliárd forintot).