Legutóbb a Volvo egy hörcsög kezébe adta a kormányt, amikor egy kőbányában tesztelte a 40 tonnás, FMX dömper könnyű kormányzását. Úgy tűnik a marketingesek vérszemet kaptak, mert ezúttal a svédek a bikák elé vetették az FL áruterítő teherautót, az eredményt megörökítették és közzétették.

A Volvo Trucks új filmjében, az Üldözésben (The Chase) a Volvo FL áruterítő teherautóra kemény próba vár. A mutatványban felbőszült bikák üldözik a pirosra festett kamiont egy verseny során a középkori spanyol kisváros, Ciudad Rodrigo utcáin. A kisfilmben a Volvo azt kívánta bemutatni, hogy milyen könnyű az új 12 tonnás teherautóval manőverezni nehéz városi környezetben, ezért azt a feladatot adták a precíziós sofőrnek, hogy hajtson végig a kisváros szűk utcáin kijelölt két kilométeres útvonalon úgy, hogy közben egy gulyányi bika üldözi.

A Ciudad Rodrigóban végrehajtott teszt során a teherautónak legalább 30 kilométer/órás sebességet kellett tartania, hogy távol maradjon a felbőszült a bikáktól. Az útvonal egyes szakaszain annyira leszűkültek az utcák, hogy a sofőrnek muszáj volt behajtania a visszapillantó tükröket. A 12 tonnás modell vezetőfülkéjét a korábbi változathoz képest öt centiméterrel süllyesztették meg, így jobb körkörös kilátás áll sofőr rendelkezésére. A teherautó automatizált sebességváltóval és sebességtartó automatikával rendelkezik, valamint könnyen kormányozható.

A különleges esemény során kiemelt fontosságú volt az emberek és az állatok biztonsága, ezért a bikafuttatásokon előírt minden szükséges biztonsági előkészületet betartottak a szervezők. A futtatás után a bikák egy Guadalajara melletti gazdaságba  vonultak nyugdíjba.