A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által júniusban kiírt, új trolibuszok beszerzésére vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárást hivatalosan is elmeszelték. A BKK a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben arra hivatkozik, hogy a végső körben kiválasztott két ajánlattevő olyan hibát vétett, melyek a hatályos szabályok szerint nem javíthatók.

A BKK tájékoztatása szerint a jelentkezők a felolvasólapon olyan formai hibákat ejtettek, amelyek hiánypótlására a közbeszerzési törvény nem ad lehetőséget, ezért válik szükségessé a tender újbóli meghirdetése. Mint ismeretes, a BKK 24 darab trolibuszra, illetve a jövőben opcionálisan lehívható 84 darab járműre, azaz összesen 108 darab trolibuszra írt ki közbeszerzési eljárást. Arról azonban, hogy kik voltak a végső körbe jutott pályázók, a BKK még nem adott tájékoztatást.

Az új járműflotta első tagjai várhatóan 2014 végén érkezhetnek meg Budapestre, míg az utolsó járművek 2015 első negyedévében állhatnak forgalomba, a BKV fogja üzemeltetni őket. A 14 szóló és 10 csuklós alacsonypadlós, klimatizált trolibusz a BKV troliflottájának legöregebb, 20 évnél idősebb járműveit váltja majd le. A közbeszerzési felhívást október végéig újra kiírják, az eredményhirdetésre várhatóan jövő év elején kerül sor.