Jól indult az Oxxo-csapat számára a zolderi hétvége, hiszen az időmérőn Kiss Norbert pole pozíciót szerzett, Major Benedek pedig bejutott a legjobb tíz közé. Azonban az első futam rajtjánál a 17 éves pilóta hatalmas balesetet szenvedett, több méter magasan repült versenykamionjával és 100 kilométer/órás sebességgel a betonfalnak csapódott.

A szerencsétlenség annak tudható be, hogy a belga versenypályán nagyon szűk a célegyenes, kétoldalt pedig rögtön a betonfalak határolják. Ezért amikor az első rajtnál Mika Makinen elkezdte kitolni Bosigert, a renault-s nem tudott hova menekülni, így a betonfalnak csapódott, amiről 130 kilométer/órás sebességgel visszapattant a mezőnybe, egyenesen Major Benedek elé. A magyar pilóta próbálta elkerülni az ütközést, de esélye sem volt rá, hogy ép bőrrel megússza.

A tizenéves sokkos állapotban szállt ki a kamionból, kirohant a csapathoz, akik leültették és vízzel itatták. A mentők kórházba szállították ahol kiderült, hogy nem törött el a lába. Benedek kamionja totálkáros lett, ugyanis a fülke, az alváz, a komplett első futómű, a híd, a rugók, a fékek, a hűtők mind használhatatlanok.

Az új futamon Kiss Norbert két körig az élen volt, azonban hatalmas csaták közepette csak a második helyet sikerült megtartani. A második viadalon a magyar sofőr a hetedik helyről feljött a harmadikra, ezért szombaton mindkét futamon a dobogóra állhatott. A csapatbajnokságban az Oxxo-csapat szintén két kupát vehetett át.