Bár egyre kevesebbet adnak el Európában, egy német gyártó mégis úgy döntött, elkészíti a jövő lakókocsiját. A Caravisio névre keresztelt tanulmány viszont inkább hasonlít guruló luxushajóra, mint egy lakókocsira. A németek persze ezt egyáltalán nem bánják, hiszen elsősorban a jachtokból merítettek ötleteket.

A tanulmányban legalább kétévnyi munka van és több mint 20 különböző cég, valamint rengeteg szakértő együttműködése révén jött létre. A kéttengelyes vontatóra szerelt kagylóformájú kocsiszekrény fehér fényezést kapott, az ablakokat pedig fekete sávval látták el, melyek erősítik a kasztni áramvonalas megjelenését. Az ívelt formákat a kocsi végében kialakított bevágás szakítja meg, mely a luxushajók tatjára emlékeztet. A kis teraszként is felfogható tér felett összecsukható fekete tető is található.

Okostelefonnal működik a jövő lakókocsija 2 A jármű elülső részében két, egymással U-alakban szembefordított ágy található, melyeket szükség esetén össze lehet úgy tolni, hogy franciaágyként funkcionáljanak. A kellemes hangulatú hálószobát a széles panorámaablak hangulatos, kellemes hellyé varázsolja, melyben nyoma sem lehet a bezártság érzetnek. A Knaus Tabbert ügyelt arra, hogy az adott paraméterek ellenére lehetőleg egyetlen egy helység se legyen szűk, ezért a klausztrofóbiásokra gondolva a szakemberek olyan fürdőszobát tervezetek, amiben bőven akad hely azokban a percekben is, melyet kizárólag magára szán az ember. Az intelligens vízkezelő rendszernek köszönhetően érintőképernyőkön szabályozható a víz hőmérséklete és használati ideje.

Okostelefonnal működik a jövő lakókocsija 3  
A lakókocsi hátsó részében kihajtható-asztallal ellátott nappali található, melynek hangulatát a jachtszalonok ihlették. A távirányítású tető kiváló védelmet biztosít a nap, valamint a kíváncsi sofőrök ellen. Bár a nappalit elsősorban a pihenésre és a relaxálásra tervezték, az ülések átrendezésével könnyedén tárgyalószobává. A konnektoroknak köszönhetően pedig az elektromos kütyük is újratölthetőek.

A jármű érdekessége, hogy mind a beltéri, mind pedig a külső felszerelések egy okostelefon-alkalmazással kezelhetőek. Ilyen például a légrugós felfüggesztéssel készült lakókocsi karosszéria, mely az alkalmazás segítségével szükség szerint süllyeszthető vagy emelhető. Az applikáció emellett akár a nappali plafonján található HD-kivetítő kezelésére is képes. A biztonságot ugyanakkor nem bízták a véletlenre, az ajtók kizárólag ujjlenyomat leolvasóval nyithatóak és zárhatóak.

Okostelefonnal működik a jövő lakókocsija 4
A gyártó Knaus Tabbert szerint a Caravisio nem éppen alkalmas a szériagyártásra, azonban kifejezetten tekinthető egy olyan dizájn tanulmánynak, melynek nincs jövője. Egyelőre.