A művészi igényességgel elkészített graffiti a prágai Holešovice-buszmegálló utasváró pavilonján látható. A graffitit valószínűleg olyasvalaki készíthette aki hobbi szinten is foglalkozik autóbuszrajzok készítésével, de nem lenne túlzás azt feltételezni, hogy csak szimplán jó kézügyességgel rendelkezik. 

A cseh főváros belső kerületeiben viszonylag ritkák az ilyen nagy kiterjedésű területre felfújt rajzok, ezért könnyen lehet, hogy hamarosan mindenki előtte pózol majd, hogy feltölthesse a Facebookra a képeket. Ilyesmi funkciót tölt be Prágában a John Lennon-fal, mely nem messze található a középkori hangulatot árasztó Károly-hídtól. 
Ilyen egy eredeti, a cseh fővárosban közlekedő szóló kivitelű Irisbus Citelis

Ilyen egy eredeti, a cseh fővárosban közlekedő szóló kivitelű Irisbus Citelis

A rajz egy korszerű, a csehországi Vysoké Mytóban gyártott Irisbus Citelist ábrázol eredeti, piros-fehér fényezésben. A helyi közlekedési vállalat ezen színkombinációja már-már hagyományosnak mondható, hiszen 20-30 évvel ezelőtt a Karosák és az Ikarusok is ilyen flottaszínben közlekedtek, azonban a piros sáv a kocsitest alsó részére történő elhelyezése az elmúlt 10 évben vált gyakorlattá az alacsonypadlós autóbuszok esetében.
 
Ostravától nem mesze hatósági engedéllyel lett feldíszítve egy buszmegálló

Ostravától nem mesze hatósági engedéllyel lett feldíszítve egy buszmegálló

Prága belvárosában nemhogy graffitiket nem lehet látni, hanem a tagelések is ritkán fordulnak elő az épületeken. Bár a falfirkák sokszor városkép-romboló hatással bírnak, ebben az esetben a megfelelő helyszín kiválasztásával, ritka jó kézügyességgel és sok-sok palackkal művészi értékű alkotást sikerült létrehozni a cseh főváros lakói számára. A kezdeményezés nem új, ugyanis akad még egy-egy művészi igényességgel összefújt buszmegálló a Becherovka és a Marlenka hazájában. A dél-csehországi Ostravától nem messze, Nové Belában korábban egy tizenkilenc éves grafikushallgató díszített fel utasváró pavilont. A falfirka megvalósítása az ottani önkormányzat beleegyezésével történt.

A busz-graffitis képért köszönet a Prágában élő Kiss Norbertnek!