Anjang város kormányzata megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van 10 hónapos kislány, 10 éves fiú, valamint egy 18 éves fiatalember. A harminchárom utasból további tizenkét ember szorult orvosi ellátásra, közülük a legidősebb 67 éves, a legfiatalabb 18 esztendős.
   
A 27 év körüli férfi miután megkéselte az utasokat, megállította a buszt, majd az út menti kukoricáson keresztül elmenekült a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel keresi, a helyi kormányzat pedig 3,7 millió forintnak megfelelő összeget, összesen 100 ezer jüant ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Kínában legutóbb a múlt hónapban Pekingből jelentettek egy áruházi késelést, ott a négy sérültből egy életét vesztette. Az 50 éves tettest a helyszínen elfogták. Egy héttel korábban, ugyancsak a fővárosban két járókelőre támadt egy 27 éves férfi, mindketten meghaltak.

A média időről időre beszámol nem ritkán gyermekek sérelmére elkövetett nyilvános helyen elkövetett késelésekről, amelyek mögött esetenként bosszú, vagy valamilyen sérelem húzódik meg. Az elkövető gyakran elmezavarral küzd, vagy ahogy hatóságok fogalmaznak – így vezeti le a “társadalommal szembeni dühét”.

Forrás: MTI