Darius McCollum minden metróvonalat és megállót ismert New Yorkban. A tömegközlekedés a szenvedélye azonban ahelyett, hogy elhelyezkedett volna a szakmában, inkább bűncselekményeket követett el.

A 49 férfit eddig összesen 29 alkalommal állították elő tinédzser kora óta metró és buszlopásért, valamint jogosulatlan egyenruha használatért. A tömegközlekedés-mániás fickó saját bevallása szerint mindig is rajongott a metrókért és nyolcévesen már fejből tudta az egész New York-i metróhálózatot. McCollum élete harmadát rácsok mögött töltötte, legenyhébb bűne a rendszeres kalauzként, vagy karbantartó munkásként való pózolgatás volt.

A férfit most is börtönben van, ugyanis 2010-ben egy távolsági autóbuszt lopott el. Akkor a rendőrök éppen a Kennedy nemzetközi repülőtérre vezető úton kapcsolták le a közlekedés rajongót. A bíróság visszaeső elkövetőként 15 évre büntette a fickót, azonban ügyvédjének köszönhetően lehetséges, hogy csak ennek harmadát kell leülnie ha McCollum önként aláveti magát egy viselkedésjavító terápiának.

A hatóság komolyan vette: 15 évet is ülhetne a dutyiban

A hatóság komolyan vette: 15 évet is ülhetne a dutyiban


McCollum egyébként barátságos, illemtudó és intelligens. Szívesen emlékszik vissza arra, amikor 15 évesen ellopott egy utasokkal teli metrószerelvényt és összesen hat megállót ment a World Trade Centerig. A férfinak soha nem volt állandó munkája, de egyszer megpróbált a város közlekedési vállalatánál, az MTA-nal felvételi vizsgát tenni. A kihívás nem sikerült, azonban a közlekedési társaság valószínűleg akkor sem alkalmazta volna, ha jól veszi az akadályokat.