Több mint kétezer kamion és hatvanezer látogató gyűlt össze a hollandiai Assenben található TT Circuit versenypályán július utolsó hétvégéjén, a 2013-as Truckstar Fesztivál alkalmából. Az egymást követő hatodik évben ismét egy Scania kapta meg a “Hollandia legszebb kamionja” címet Európa legnagyobb kamionos eseményén.

A nyertes R 500 típusú nyergesvontatót 27 induló járműve közül választották ki (fenti képen balra). A verseny különlegessége, hogy a dobogó mindhárom fokán egy-egy Scania végzett. A svéd gyártó standján egy egyedi jármű is látható volt: Sven-Erik “Svempa” Bergendahl “Jade Wing”-re keresztelt különleges fényezésű kamionja, de természetesen megtekinthető volt az új Streamline modell is.

Sven-Erik kamionját is elvitték Hollandiába

Sven-Erik kamionját is elvitték Hollandiába


Rekordok Kínában

Két, a Wenzhzo Qingfeng Transportation vállalat tulajdonában levő Scania tehergépkocsi lett Kínában az első olyan kamion, amelyek elérték a hárommillió kilométeres futásteljesítményt. Ennek a mérföldkőnek a megünneplésével egyidejűleg a Scania Kína bejelentette egy díj megalapítását, amelyet a két- illetve hárommillió kilométert megtett kamionok kapnak meg.

A most kitüntetett kamionokat 2003-as, illetve 2004-es beszerzésük óta egy 1300 kilométer hosszú, síkságokat és hegyvidéket egyaránt tartalmazó útszakaszon használja a fuvarozási vállalat, ahol a könnyű kezelhetőség, biztonság és kényelmes fülke mindegyike fontos tényező. Az évek folyamán a járművek megbízhatóan működtek és üzemanyag-fogyasztásuk 15 százalékkal kevesebb volt, mint a többi, ugyanezen az útvonalon közlekedő teherautóké.