A kezdeményezés célja, hogy népszerűsítsék a biztonságos közúti közlekedést, valamint az olasz gyártó könnyűkategóriás járműveit. A két Iveco Daily 4×4 modell 45 nap leforgása alatt, több mint 11 000 kilométert jár végig. Az afrikai körút során a két csapat olyan tájékoztató füzeteket oszt szét, amelyek a közúti közlekedés fő szabályait ismertetik.

A különleges felszereléssel ellátott járműveket egy gyakorlott utazókból álló csapat vezeti, mely az út során a Dél-afrikai Köztársaság, Szváziföld, Mozambik, Zimbabwe, Botswana és Namíbia tájait látogatja meg. Az utazást a gyártó munkatársai teljes egészében dokumentálják.

Az állandó összkerékhajtással szerelt Daily 4×4 a legkisebb nagy teljesítményű terepjáró. A jármű elülső terepszöge 31 fok, míg a hátsó 51 fok. A teherautó megerősített alváza lehetővé teszi, hogy olyan felszerelésekkel lássák el, mint például a hóeke, vagy a daru. A parabolarugós, merev tengelyes felfüggesztésekkel készülő járművet 176 lóerős négyhengeres motor hajtja. Az állandó összkerékhajtással ellátott Daily hatsebességes sebességváltóval van felszerelve, mely két fordulatszám-csökkentő áttétellel kapcsolódik a központi osztóműhöz, így összesen 24 előremeneti és 4 hátrameneti sebességfokozat érhető el.

Az Iveco idén több közlekedésbiztonsággal kapcsolatos nemzetközi kezdeményezésben is részt vállalt, például a New Holland Agriculture vállalattal közösen támogatta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közlekedésbiztonsági kampányát. A FIA és az Iveco között márciusban megkötött egyezmény szerint a szövetség és a haszonjármű-gyártó a jövőben több olyan jellegű kezdeményezést hív életre, melyek felhívják a figyelmet a közlekedésbiztonságra, valamint tudatosabb és biztonságosabb vezetésre nevelnek.