A piaci rivális, a New Flyer által a közelmúltban felvásárolt North American Bus Industries, ismertebb nevén a NABI a Bus Rapid Transit (gyors vonaljárati autóbusz-közlekedési rendszer) követelményeinek megfelelően kifejlesztett típussal nyerte meg a tendert. A szerződés értelmében a NABI 85 darab dízel-elektromos hibrid hajtású, 13 és fél méter hosszú szóló autóbuszt szállíthat Washingtonnak. A kihajtható rámpával és kerékpártartóval szerelt alacsonypadlós új autóbuszokban 42-44 ülőhely, valamint 21-22 állóhely áll az utasok rendelkezésére.

A közlekedési cég és a buszgyártó által kötött szerződés azonban további járművek vásárlására biztosít opciós lehetőséget. Eszerint a WMATA kedvezményes áron vásárolhat a következő öt évben 498 darab 13 és fél méteres, hibrid vagy gázüzemű autóbuszt, valamint 71 darab 18,30 méter hosszú dízel illetve CNG-üzemű járművet a NABI-tól.

A cégcsoport autóbuszai nem ismeretlenek Washingtonban, a New Flyer és a NABI 1995 óta összesen 1046 buszt szállított a WMATA-nak. A NABI BRT-rendszerű, magyar fejlesztésű autóbuszai 2005-ös bemutatásuk óta vezető gyártmányoknak számítanak az amerikai piacon. A most rendelt 85 darab BRT autóbuszt 2014 első felében kezdik el gyártani és várhatóan jövő év júniusában adják át azokat. A megrendelés nem érinti a kaposvári üzemet, mindegyik autóbusz a NABI annistoni gyárában készül majd.