A nagyhercegség nemzeti vasúttársaságát, a Société Nationale des Chemins de Fer Luxembourgeois-t (CFL) 1946-ban alapították. A cég azóta végzi a nemzeti, valamint a nemzetközi utas- és áruszállítást közúton és vasúton egyaránt. A vállalat jelenleg 4 ezer főt foglalkoztat és tavaly közel 20 millió utasa volt.

A most vásárolt 10 darab MAN Lion’s Regio elsősorban a helyközi viszonylatokon teljesít majd szolgálatot. A buszok forgalomba állításával egy időben megválnak a már nyolcadik évüket taposó, szintén MAN-gyártmányú autóbuszoktól. A 13 méter hosszú, 3 és fél méter magas buszok nem alacsonypadlósak, mivel padlómagasságuk 860 milliméter. A piros-fehérre fényezett járművek 53 ülő utas szállítására alkalmasak, érdekességük, hogy a buszokban vízszintesen beépített D20-as, 320 lóerős motorok találhatók, melyek teljes mértékben megfelelnek a legszigorúbb EEV környezetvédelmi kibocsátási normáknak.

A Regiókat nem csak a menetrendszerinti utasszállításban, hanem várhatóan a különjárati forgalomban is beveti a jövőben a CFL.