A bilikékre festett autóbuszt egy 12.22L-típusú Mercedes-Benz alvázra építették. A 12 tonnás jármű 8,3 méter hosszú és 29 utas szállítására alkalmas. A gyártó által közölt adatok szerint a különleges midibusz egy kicsit szélesebb a szokásosnál, ugyanis tengelytávja 4160 milliméter.

A Sundancer fantázianévre keresztelt midibusz a turistabuszoknak megfelelő utastér felszereltséggel készül. Ennek megfelelően már az alapkivitel tartalmazza többek között a tisztítható üléseket, az elhúzható tetőt, a légkondicionálót, a színezett duplaüvegezést, a csomagtárolót, a függönyöket, a DVD-lejátszót és a hűtőt. A midi-kabrióbusz tervezésekor ügyeltek arra, hogy megkönnyítsék a kerekesszékkel utazók le- és felszállását, ennek érdekében a jármű hátuljába elektromos liftet építettek be.

A járművet az Euro 6-os kibocsátási normáknak megfelelő, 220 lóerős, négyhengeres motor hajtja, de a megrendelő kérésére lehetőség van egy ennél erősebb, hathengeres, 290 lóerős erőforrás beépítésére is. Utóbbival már akár száguldani is lehet, persze csak a megfelelő sebességhatárok között. A kiskerekes alváz ellenére a kocsi elég sok poggyászt képes elnyelni, ugyanis csomagtárolója 4500 literesre sikeredett.

A Sundancer összképe megnyerőnek tűnik, hiszen a midibusz a nagy városnéző buszokat megszégyenítő komfortot nyújtja. Igazából csak arra kell figyelni, hogy rossz időben a tető zárva legyen, mert egy nagyobb nyári zivatarnál percek alatt összegyűlhet az utastérben egy-egy nagyobb tócsa. Persze, lehet nyáron jól jön ennyi romantika. 

A jármű 26 utas szállítására alkalmas


A holland gyártó 1995 óta foglalkozik kisbuszok, illetve midibuszok építésével elsősorban európai haszonjármű gyártók alvázainak felhasználásával. Az Omnibus-Trading első kabrióbuszait Iveco Daily alvázra építette, ezek jelen pillanatban a Franciaországban az Autocars-nál vannak forgalomban.