A tekintélyes kitüntetést ezzel immár harmadik alkalommal a Volkswagen rendelkező pick-upja hódította el. A jármű a szavazatok 28,3 százalékát kapta és közel kétszer annyi voksot gyűjtött, mint a második helyezett.

A német márka a speciális járművek mezőnyében is sikert ért el, a Rockton transzportere ugyanis ismét a tiszteletre méltó második helyen zárt. Egy másik német magazin szavazáson pedig a Caddy és a Transporter érdemelte ki az első helyezést, ami egyáltalán nem meglepő figyelembe véve azt, hogy a gyártó egy kategóriákban piacvezetőnek számít hazájában.

Az “Év Terepjárója” szavazás díja Németország egyik legrégebbi díja, az Off Road magazin olvasói ugyanis több mint három évtizede voksolnak az egyes kategóriák legjobb modelljeire. Idén több mint 74 ezer olvasó adta le szavazatát 13 kategória összesen 125 járművére.

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok modellje kétféle motorizáltsággal szerepel a kínálatban. A kétliteres, turbódízel motor common-rail közvetlen befecskendezésével 140 lóerős, míg a másik biturbo változat 180 lóerős teljesítményre képes. A járműhöz igény szerint hatfokozatú manuális és nyolcfokozatú automata sebességváltó válaszható, az extraként kínált összkerékhajtás pedig állandó és kapcsolható kivitelben is rendelkezésre áll.

Az alapkivitelhez nettó 5 471 000 forintos áron juthatunk idehaza, az erősebb motorral szerelt Amarok Highline Revolution pedig 7 500 000 Forintért árulják.