A huszonkilenc éves Jeffery Scott Cook alighanem annak köszönheti az életét, hogy egy tartalékos tűzoltó utazott a mögötte közlekedő autók egyikében, amikor járműszerelvénye, egy földmunkagépet szállító kamion múlt pénteken délután fél egykor füstölni kezdett, majd – mint később elmondta – mintha szétszakadt volna, irányíthatatlanul balra fordult, átszakítva a mocsaras folyómeder fölötti híd korlátját.

A tűzoltó, John Fragomeni azonnal tudta, mi a dolga; miután értesítette kollégáit, saját testi épségét sem kímélve leszánkázott a meredek töltésen, hogy kisegítse az életjeleket adó vezetőt a roncsból, amely fentről úgy nézett ki, “mintha egy gyerek darabokra szedte és szétszórta volna a LEGO-kamionját”
A sofőr csodával határos módon sérülései ellenére képes volt járni, egy közeli horgász pedig azonnal a segítségükre sietett.
Így mire a mentők a helyszínre érkeztek, a sérült már úton volt a közeli kikötőhöz, ahonnan súlyos, ám stabil állapotban szállították kórházba. 
Amíg a mentőkre vártak, a szemtanúk elmondása szerint a vezető többször is kifejezte aggodalmát amiatt, hogy ügyfelei hiába várnak a buldózerre. 
A balesetet vélhetően a kormánymű meghibásodása okozta.
Forrás: Tampa Bay Times