Liverpool új idegenforgalmi attrakciója, a kétéltű városnéző busz sajnos nem igazán kétéltű: hiába a Beatles-szlogen és a királynői vizit, a második világháborús partraszálló járműveket üzemeltető vállalkozásnak alighanem befellegzett. 

Pénteken kora este, harmincegy utassal (köztük három gyermekkel) a fedélzetén a liverpooli kikötőben felborult és alig négy perc alatt elsüllyedt egy kétéltű városnéző busz. 
A rikító sárgára festett jármű éppen a mólóról hajtott bele a vízbe, amikor szemtanúk állítása szerint mintha elveszítette volna úszó képességét, és kődarabként alámerült. 
A közelben horgonyzó uszályok és hajók legénysége azonnal elkezdte kimenteni a jéghideg vízből az utasokat, akik közül tizenhetet kórházba szállítottak. Súlyos sérülést senki nem szenvedett, azonban sokakat sokkos állapotban emeltek ki a vízből. 
A második világháborús, amerikai fejlesztésű partraszálló járműből (DUKW) átalakított személyszállító járművek az ezredforduló óta népszerűek az angliai kikötővárosban. A buszokat működtető Yellow Duckmarine cég a katonai jármű becenevéből (Duck, azaz kacsa) és a Liverpoolban alapított Beatles híres dalának, a Sárga Tengeralattjárónak (Yellow Submarine) a címéből nyerte nevét. 
Tavaly II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg is részt vett az ötvenöt perces túrán, amelynek fénypontja a vízre szállás. 
Erre most már aligha kerülne sor, hiszen idén másodszor süllyedt el a tetővel utólag felszerelt, ezért óhatatlanul megváltozott egyensúlyú járműtípus. A márciusi balesetet követően az önkormányzat ideiglenesen felfüggesztette a vállalkozás hajózási engedélyét, így a mostani balesetben a korlátozás megszegése miatt is felelnie kell a vállalkozásnak.

Amikor még minden rendben volt: királyi látogatás tavaly májusban.