A felhasználóbarát kialakítású www.bkkinfo.hu címen elérhető honlapon olvasható információk folyamatosan, éjjel-nappal frissülnek. Az oldalon lehetőség van feliratkozni egyes menetrend szerinti járatokkal kapcsolatos közlekedési változásokra, így a felhasználók e-mailben értesítést kaphatnak akkor, ha az adott viszonylaton forgalmi változás következik be.

Az internetes kapcsolattal ellátott okostelefonokat használó utasok pedig percre pontosan tájékozódhatnak a járatok aktuális helyzetéről, továbbá a rendkívüli tömegközlekedési fejleményekről. A honlapon mindezek mellett útvonaltervező is található, mely az aktuális forgalmi helyzetnek megfelelően adja ki a leggyorsabb utazási lehetőségeket a felhasználók által megadott paramétereknek szerint.

A fejlesztésnek köszönhetően már nem csak az MTI-hírekből tájékozódhatunk az esetleges metrótüzekről, villamos- és trolibuszpótlásokról, hanem akár saját telefonunkon is nyomon követhetjük a fejleményeket. Mindemellett az új weboldalon a közeljövőre tervezett vagy akár a több hónap múlva életbe lépő, már ismert módosítások is megismerhetők. Egy-egy fennakadás esetén a BKK szolgáltatása alternatívákat kínál arra, hogyan jussunk el a kívánt helyre.

A webes felületet a fejlesztők színes, táblázatos megjelenítéssel, járatszám szerinti bontással és kereshetőséggel, dinamikusan kialakított térképes felülettel alkották meg. A kezelőfelület egyszerű: felső sávban ikonok segítségével választhatunk az egyes közlekedési módok között, ezek alatt pedig az aktuális információk olvashatók. 

Az okostelefonokra optimalizált változat az m.bkkinfo.hu címen érhető el, a mobil alkalmazásra azonban még várni kell. A szolgáltatás egyelőre teszt jelleggel működik, ezért a BKK folyamatosan várja az utasok észrevételeit a www.bkkinfo.hu/javaslat oldalon rendszer tökéletesítése érdekében.