Május 8-án este egy hétfős csoport a jármű vészhelyzetben használandó ablaktörő kalapácsával betörte a 105-ös busz egyik oldalablakát. Az eset az Opera megállóhely elhagyása után történt. A járművezető azonnal riasztást adott le a központi diszpécserszolgálatnak, és a jármű GPS koordinátái alapján a rendőrség járőrei perceken belül megjelentek a helyszínen. A jármű vezetője a rongálókat feltartóztatta a rendőrjárőrök kiérkezéséig.

A Budapesti Közlekedési Központ megdöbbentőnek találja az ilyen értelmetlen rongálást bármilyen járművön, különösen felháborító és elszomorító azonban a társaság számára, hogy a néhány napja forgalomba állt egyik új Mercedes-busz lett a vandálok áldozata.

A BKK minden, Budapesten újonnan üzembe helyezett tömegközlekedési eszközt járműfedélzeti kamerával szerel fel az utasok és a vagyon védelmében. Kamera rögzíti az eseményeket a jövőben így a Mercedes-buszok mellett az új metrószerelvényeken, az MAN trolibuszokon, s folyamatban van már a Combino villamosok bekamerázása is. A BKK addig is arra kéri az utasokat, hogy jelentsenek minden olyan eseményt, amikor valaki kárt tesz a járművekben.