Az FIA akciójának célja, hogy tudatosabb és biztonságosabb vezetésre nevelje a sofőröket, továbbá, hogy életeket mentsen a közutakon. Az Egészségügyi Világszervezet statisztikája (WHO) szerint erre égető szükség van, ugyanis közúti balesetekben évente 1,3 millió ember veszti életét és közel 50 millióan sérülnek meg.

Ha nem történik előrelépés a probléma kezelésében, akkor 2030-ra a közúti baleset lesz a világ ötödik leggyakoribb halálozási oka, évente mintegy 2,4 millió áldozattal. Az FIA elsősorban a nemzetközi tagszervezeteket kívánja erősíteni a felvilágosításban, emellett részt kíván venni a biztonságosabb utak és járművek tervezésében is.

Az Iveco az akcióhoz egy speciális felszereltségű Stralis nyergesvontatóval csatlakozik, melyet a túraautó-világbajnokság (WTCC) állomásain mutatnak be. Az idei év haszongépjárművének megválasztott jármű biztonsági megoldásai közé tartozik a továbbfejlesztett vészfékrendszer (AEBS), a fékasszisztens funkcióval ellátott EBS, a fáradtságfigyelő funkció és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer is. A xenon fényszórók pedig javítják a sofőr látótávolságát. A Stralis Hi-Way nemcsak bemutató modellként lesz jelen a futamokon, hanem egyben a verseny felvezető teherautója is lesz.

Az FIA kezdeményezéséhez a mezőgazdasági járműveket gyártó cég, a New Holland Agriculture is csatlakozott. A vállalat a bajnokság első helyszínén, Monzában az ABS SuperSteer manőverezést javító rendszerrel felszerelt T7 Auto Command traktorral vett részt. A kiállított traktorban intelligens fékrendszer, fokozatmentes sebességváltó és StopStart-rendszer is található, mely megállás után minden mozgást meggátol előre- vagy hátrafelé, még meredek lejtőkön, nagy terhelés melletti munkavégzés esetén is.

A közösen felállított standon a teherautó és a traktor mellett egy egyedi kialakítású Iveco is látható lesz, mely elsősorban színpadként, pihenő- és találkozóhelyként szolgál, valamint a haszonjárművekkel kapcsolatos közlekedésbiztonságra hívja fel a figyelmet.