Amerikai hír, de a Chrysler európai ténykedését figyelembe véve számunkra is érdekes lehet, hogy a Dodge-ból kivált Ram márka az 1500-as pickup dízel változatával új színt hozhat a platós kisteherek piacára.

1978 óta elsőként kínál idén dízel pickupot a Ram-sorozatban a gyártó. A Chrysler (vagy Lancia) Voyagerből ismert háromliteres, olasz VM-dízel akár az európai piac számára is versenyképessé teheti az eddig csak ami benzinzabálóként elkönyvelt (ugyanakkor fenemód izgalmas formájú) platós kocsit.

Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot 1
Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot 2

Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot

Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot

Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot 5
Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot 6
Fotó megosztása:
Dízel Ram rendezheti át a pickup-piacot 7 A VM-motor mellé a Chrysler csoport nyolcfokozatú automatáját társítja a Ram az amerikai vevők számára. Az USA piacán híresen takarékosnak számító dízel Jeep Grand Cherokee után a dízel Ram is segíthet nekik megemészteni, hogy nem feltétlenül csak benzin hajthatja a kamionnál, busznál kisebb járműveket.

Fred Diaz, a márka menedzsere szerint régi vásárlói igénynek felelnek meg, amikor a Ramot dízelmotorral is gyártani kezdik. A piac 2009, a mostani Ram bemutatás óta várja a takarékosabb, ugyanakkor nyomatékosabb verziót. “Nagy királyság ez, amikor kint vagy Nyugat-Texasban, vagy Oklahomában, és semmi nincs körülötted sok-sok mérföldnyire” – mondja Diaz.

A Ram 1500 pillanatnyilag 3,6 literes V6-os, vagy 4,7 illetve 5,7 literes V8-as benzinmotorral kapható. A 240 lóerős és 570 Nm-es dízellel új világ nyílik majd meg a Ram-rajongók előtt.