Az új kamionok átvételével 67 darabra nőtt a svéd gyártótól rendelt járművek száma. A Spar első ízben 1999-ben rendelt a Scaniától, 2000 és 2012 között négy nyergesvontatót és számos dobozos teherautót állítottak forgalomba. A kezdeti időben a cég 114 L 340-eseket, majd 2005-től már P 340-asokat, 2007-től pedig P 380-asokat vásárolt.

A legfrissebb beszerzéssel az üzletlánc jelenlegi belföldi fuvarfeladataihoz tíz G 400 SCR 6×2 modell került a flottába. A teherautók G-szériás fülkével és Euro 5-ös, 400 lóerős motorokkal érkeznek a vállalathoz. A kamionok hűtőfelépítményét a Schwarzmüller készítette, a hűtőrendszer pedig Frigoblocktól származik. A Scania a járművekhez a javítási és karbantartási szerződés keretében szervizt is biztosít. A cég szakoktatója, Pillár Gyula pedig továbbképzésben részesíti a Spar sofőrjeit.

‘Az elmúlt több mint 12 év során igen kedvező tapasztalatokat szereztünk a Scania tehergépkocsikkal. Mivel járműveink éves futásteljesítménye átlagosan 180-200 ezer kilométer, a legidősebb gépkocsik már 2,2 millió kilométert tettek meg’ – mondta Balázs Attila, a Spar Magyarország Kft. saját flottájának csoportvezetője.

A Spar a hamarosan bevezetendő új hazai útdíjrendszer miatt törekszik arra, hogy az áruszállítás nagy részét saját flottával végezze. A beszerzéseknél a cég ügyel arra, hogy tisztább üzemű, korszerűbb járműveket helyezzenek forgalomba. Az új Scaniák üzembe helyezését követően várhatóan idén és jövőre újabb teherautókat vásárol a Spar.