A napokban a Volvo 5 darab hibrid hajtású 7900-ast szállított le a luxemburgi közlekedési vállalat, az AVL számára. A járművek már az új színtervben érkeztek a céghez. A megrendelésnek köszönhetően 25-re nőtt a Volvo hibrid buszok száma Luxemburgban, ugyanis 13 darab a Sales-Lentz, 2 darab a Weber, 10 darab pedig az AVL színeiben közlekedik. Az új szóló kivitelű, háromajtós autóbuszok dupla üvegezésű ablakokkal érkeztek a luxemburgi közlekedési vállalathoz.

A légkondicionálóval felszerelt jármű 39 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt hagyományos üzemű társainál. Ennek köszönhetően károsanyag kibocsátása is alacsonyabb. A megújult Volvo 7900-as 500 kilóval lett könnyebb a korábbi változatnál, mely elősegíti a kedvezőbb üzemanyag felhasználást.

A hibrid Volvo 7900-as a dízel és az elektromos hajtás előnyeit ötvözi

A hibrid Volvo 7900-as a dízel és az elektromos hajtás előnyeit ötvözi

##__cikk_kapcsolodocikkek&nincskep=1__##__A járműben biodízellel hajtott dízel motor dolgozik, melynek működését egy kisebb teljesítményű elektromos erőforrás segíti. A közlekedés során 15-20 km/órás sebességig az elektromos motor hajtja az autóbuszt, ennél nagyobb tempó felett viszont már a dízelmotor lép működésbe. A Volvo eddig összesen 1000 hibrid buszt adott el világszerte, a megújult 7900-astól pedig további sikereket remél a svéd gyártó.