A Scania Top Team valójában versenyszerű körülmények között lezajló képzési program, egy 23 évvel ezelőtt Svédországban megrendezett helyi rendezvényből nőtte ki magát a jelenlegi, egész világra kiterjedő képzési programmá. 

A 2012-2013-as rendezvény már sorban a nyolcadik verseny, melyen körülbelül 60 országból 8000 fő vesz részt a szervizhez kapcsolódó elméleti és gyakorlati feladatok megoldásában. A kezdeményezés célja, hogy a javítóműhelyekben dolgozó szerelők, munkafelvevők, szerviz-technikusok, alkatrész-értékesítők tudását, szakmai ismeretét és ügyfélközpontúságát fejlessze.

Valódi hibák javítása élesben

A magyarországi Scania szervizhálózat immár hetedik alkalommal csatlakozott a megmérettetéshez. A kilenc induló csapat közül tavaly kétfordulós elméleti tesztek alapján választották ki az országos döntőbe jutó hat csapatot.

A január 19-én megrendezett döntőn viszont már gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek, azaz a valós életben is előforduló problémákkal találkoztak, hibákat kellett feltárniuk és megjavítaniuk előre meghatározott időintervallumon belül. A szoros és izgalmas küzdelem után a biatorbágyi szerviz ‘Tud Tam Team’ nevű csapata bizonyult a legjobbnak: a járművek kiemelkedő műszaki, elektronikai és technológia ismerete jól társult a hatékony csapatmunkával.

A résztvevőknek gyakorlati feladatokat kellet megoldani, azaz valós hibákat kellett megtalálni és megjavítani

A résztvevőknek gyakorlati feladatokat kellet megoldani, azaz valós hibákat kellett megtalálni és megjavítani

A ‘Tud Tam Team’ csapatra még további megmérettetések várnak, hiszen ősszel a nemzetközi regionális elődöntők valamelyikén több európai ország csapata mellett kell bizonyítania tudását. A regionális elődöntők első két helyezettje jut tovább a novemberi svédországi világdöntőbe.