A BKV és a MOME együttműködésében szervezett kiállításon a tervek, a makettek és elképzelések már csak a hét végéig, február 3-áig tekinthetőek meg. A decemberben nyílt kiállítás hat kiállító nyolc tervén keresztül mutatja be, hogyan képzelik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem végzett és jelenlegi diákjai a jövő járműveinek dizájnját, a jövő közlekedését. A kiállításon megjelenő alkotók koncepcióik szerint különböző módon képzelik a jövőt, így a tárlat anyaga is színes. A jelenlegi viszonyok közé is gond nélkül beilleszthető formatervektől egészen a panorámás, vezető nélküli buszig számos elképzelés látható tervek és makettek formájában.

A kiállításon – többek között – megtekinthető egy 2030-ra üzembe álló távolsági autóbusz koncepciója; a belvárosi szűk utcákba vagy kis településekre szánt 9 méteres busz; egy 24 méter hosszú BRT-rendszerben közlekedő autóbusz; egy panorámás, vezető nélküli autóbusz, egy riksa és nem utolsó sorban a 2012-es évi Magyar Formatervezési Díj nyertes alkotása, egy teljes HÉV vonatszerelvény külső és belső formaterve.

A kiállításon többek között megtekinthető a 2012 Magyar Formatervezési Díj győztes alkotása is

A kiállításon többek között megtekinthető a 2012 Magyar Formatervezési Díj győztes alkotása is

Különleges elismerés

Ajánlott  besorolással minősítette a BKV Földalatti Vasúti Múzeumát a TripAdvisor, a világ egyik legnagyobb utazási portálja. Az elismerést a havi 50 milliós látogatottságú, úti célokat, éttermeket, látnivalókat ajánló weboldal a hazánkba látogató turisták véleménye alapján adományozta a budapesti tömegközlekedés történelmét bemutató intézménynek. A Deák Ferenc téri aluljáróban található múzeumban látható ‘a TripAdvisor ajánlásával’ matrica azt is jelzi a leendő vagy vissza-visszatérő látogatóknak, hogy bemutató múzeumban szívesen látott vendégek.