A közel múltban az új Stralis Hi-Way nyerte el az ‘International Truck of the Year 2013’ díját. Az újabb díjakat Kínában és Brazíliában osztották ki az Iveco-nak. Az évente megrendezett Guangzhou-i Autószalonon ugyanis a Naveco Chaoyue könnyűkategóriás jármű nyerte el a ‘Truck of the Year China 2013’ címet. A modell az Iveco és a Nanjing Automotive Corporation együttműködéséből jött létre. Az ország egyik legjelentősebb autóipari hírügynöksége, a ‘China Automotive News’ által átadott díjat az autóipari és logisztikai ágazat szakértőiből, egyetemi tudósokból és kutatókból álló zsűri ítélte oda.

A China Automotive Engineering Research Institute kutatói számos tesztet hajtottak végre a járművön, technológiájának, ergonómiájának, megjelenésének és manőverező képességének értékelése céljából.  Az FPT F1C motornak és a többi innovatív technológiának köszönhetően a modellt a teljesítmény, a fékrendszer, a gyorsulás, a sebesség és az alacsony zajkibocsátás területén nyújtott eredményért jutalmazták, amely kategóriák tekintetében a Naveco Chaoyue túlszárnyalta a többi hét résztvevő járművet.

A kínai elimerés mellett az Iveco 2007 óta hetedik alkalommal nyerte el az AutoData Award ‘Best Truck of the Year’ – díját Brazíliában. Az elismerés a brazil autóipar egyik legrangosabb kitüntetése, amelyet az autóiparral foglalkozó AutoData, Transpodata és AutoData Agency magazint tömörítő AutoData kiadócsoport ítél oda. Az Iveco Tector Attack modellt a minőségéért és a műszaki jellemzőiért a ‘Legjobb teherautó- címmel jutalmazták a középnehéz kategóriában. A 4×2 és 4×4 hajtásképletű kivitelben is elérhető jármű az erőt, a tartósságot és a gazdaságosságot egyesíti magában alacsony teljes birtoklási költség mellett, így kiváló mobilitási megoldást jelent kategóriájában.

A kínaikkal közösen fejlesztett modell sikeresnek bizonyult

A kínaikkal közösen fejlesztett modell sikeresnek bizonyult

Az AutoData-díjat 2000 óta évente ítélik oda az autógyártóknak és viszonteladóiknak. A díj döntőseit a nagyközönség szavazta meg, majd a továbbjutók közül az AutoData Perspectives Seminar résztvevői választották ki a győztest.