Pintér Zoltán, a cég vezetője elmondta, hogy a beruházáshoz a társaság 353,5 millió forint vállalati önerővel járult hozzá, a fejlesztési program teljes költsége pedig az EU-támogatással együtt 706 millió volt. A kivitelezési munkálatok 2012. október 18-án fejeződtek be, az ilyenkor szokásos protokollnak megfelelően a Csaba Metál Zrt. november közepén nyújtja be az elszámolásoz a projekt megvalósításának teljes dokumentációját a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. 

A munkálatok során megújult egy 3799 négyzetméteres régi ipari csarnok, illetve egy új 4054 négyzetméter alapterületű épület is felépült. Mindamellett egy 399 négyzetméteres szociális épületblokkot is felhúztak. Az ipartelepen új utakat építettek és parkolókat alakítottak ki. Ezen kívül befejeződött a transzformátorház bővítése és informatikai fejlesztése. Az új gyártórészlegbe modern gépsorokat telepítenek és nagy teljesítményű öntőgépet vásárolnak, amivel komplett sebességváltó-házakat és motorblokkokat tudnak gyártani. A gépi beruházás teljes költsége meghaladja a kilencszáz millió forintot, erre a Csaba Metál a Gazdasági Operatív Program keretéből 187 millió forint EU-támogatást nyert. A gépi és technológiai fejlesztés 2013-ban fejeződik be.
Telephelyfejlesztés a Csaba Metálnál 1
Telephelyfejlesztés a Csaba Metálnál 2

Telephelyfejlesztés a Csaba Metálnál

Telephelyfejlesztés a Csaba Metálnál 5
Korábban autóbuszgyártással is foglalkozott a Csaba Metál Zrt.
Fotó megosztása:
Korábban autóbuszgyártással is foglalkozott a Csaba Metál Zrt.

Korábban autóbuszgyártással is foglalkozott a Csaba Metál Zrt.

A békéscsabai családi vállalkozás a nemzetközi autó- és fémipari piacra gyárt különböző öntvényeket. Az új üzemcsarnokot a növekvő termelési volumen és a hatékonyabb termelési logisztika igényelte. A telephelyfejlesztés a korábbiaknál költséghatékonyabb munkaszervezést és a megrendelések rugalmasabb teljesítését teszi lehetővé. 
A társaság alumíniumöntvényeit használja többek között a BMW, az Audi, a Mercedes, a Delphi és a Trelleborg. Korábban a Csaba Metál midibuszok összeszerelésével is foglalkozott, azonban az autóbuszgyártás fenntartása gazdaságtalanná vált. A cég árbevétele 2011-ben 7,89 milliárd forint volt, idén pedig várhatóan meghaladja a 8 milliárd forintot. A pályázat beadásának éve, 2010 óta több mint száz fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, akkor 470 fő volt az alkalmazottak száma, jelenleg hatszázan dolgoznak a békéscsabai telephelyen.